Gritstralen

Gritstralen brengt uw product weer tot leven. In onze ruime werkplaats kunnen we alle denkbare objecten en voertuigen gritstralen. Of het nu gaat om een vrachtwagen, constructiewerk of een compleet jacht, u kunt bij ons terecht. Zo beschikken we over kranen waarmee we bijvoorbeeld uw complete trailer omhoog kunnen hijsen, zodat we ook de onderzijde kunnen behandelen. Ook kleine onderdelen van machines of auto’s zoals een koppelomvormer kunnen we stralen in onze straalmachine.

Door met grote kracht gritkorrels tegen metaal, hout of beton te blazen, verdwijnen oude verflagen, vuil en roest. Deze behandeling reinigt het materiaal tot diep in de poriën van het materiaal. Gritstralen wordt ook wel zandstralen genoemd.

Evers is specialist in stralen en spuiten, we helpen u graag met uw straal projecten!

Wilt u iets laten gritstralen?

Vraag een offerte aan. Meer weten over de mogelijkheden? Bel 0318-571145.

Voorbehandeling

We gebruiken gritstralen ook wel als voorbehandeling. Bijvoorbeeld voor het stralen van thermisch verzinkt materiaal of het verwijderen van zware corrosie. Anders dan een voorbehandeling, is gritstralen een milieuvriendelijke manier. Wat na het stralen overblijft is een schoon, ruw basisoppervlak dat uitermate geschikt is voor verdere behandeling.

Dikte gritkorrels

We stralen met gritkorrels in verschillende diktes, daarvoor gebruiken we een speciale zeef. Voor dun plaatwerk gebruiken we bijvoorbeeld fijnere gritkorrels. Grovere gritkorrels zijn effectief voor het verwijderen van roest, ideaal voor het gritstralen van oldtimers, of een object van stevig gietijzer.

Zo kunnen we verschillende materialen gritstralen:

  • Metaal (staal en ijzer), voor het verwijderen van roest, verf of vuil;
  • Brons, voor het opruwen voor verdere behandeling;
  • Hout, voor het verwijderen van vernis, verf of vuil.

Zandstralen?

Gritstralen wordt ook wel zandstralen genoemd. Maar ‘echt’ zandstralen met zand mag niet meer in Nederland, door de gezondheidsrisico’s voor het personeel. Voorheen kwam er gevaarlijk kwartsstof vrij, waarbij silicosegevaar kan ontstaan (stoflongen). In 1957 is het Zandstraalbesluit afgekondigd door het Ministerie van Volksgezondheid. Daarom stralen wij bij Evers Straal- en Spuitbedrijf met Korund (aluminiumoxide).