Over Evers Straalbedrijf

Evers straal- en spuitbedrijf is sinds 1973 actief in straalwerk met de daarmee samenhangende conserveringen van metaal, aluminium en hout. Alle voorkomende objecten van containers tot en met oldtimers worden bij ons weer als nieuw. U kunt bij ons terecht voor stralen, spuiten en natlakken, poedercoaten, schooperen, (thermisch) ontlakken en mobiel stralen op locatie. We conserveren grote objecten als schepen, trappen, en spanten maar ook voor het verduurzamen van kleine onderdelen als velgen kunt u bij ons terecht.

Een familiebedrijf

Evers Straal- en Spuitbedrijf is een echt familiebedrijf met een lange geschiedenis. Het begon allemaal in 1957, toen Evert Evers en Dicky Bos trouwden. Zij gingen wonen aan de Brinklanderweg nummer 3. Evert was in die tijd loonwerker en Dicky verzorgde thuis het huishouden.

Ontstaan van de garage

Omdat Evert en Dicky niet veel geld hadden, moest Evert zelf zijn tractor en auto repareren. Dat ging Evert zo goed af, dat familie en kennissen ook met hun tractor en auto naar Evert toe kwamen. Zo groeide het uit tot een garagebedrijf, met Evert als reparateur en Dicky als administratief medewerkster (wat ze tot aan haar 65e heeft gedaan).

Uitbreiding van het bedrijf

Pas toen Evert en Dicky in 1971 door een bedrijf in de buurt werden gevraagd een straalapparaat te kopen, groeide het bedrijf. Het straalapparaat dat het stel kochten, stond buiten onder een afdakje. Het stof was in de verte nog terug te vinden. Omdat de gemeente Ederveen dit liever niet had, besloten Evert en Dicky in 1977 een hal te bouwen met daarin afzuigers.

De zonen

In 1980 voegde Evert-Jan, de zoon van Evert, zich bij het bedrijf. En niet veel later volgden ook de andere twee broers, Pim en Jan. Het bedrijf bleef groeien en dus opende familie Evers in 2001 en in 2007 twee vestigingen in Ede. Ondertussen splitste het bedrijf in tweeën: broer Jan ging verder met de garage en broers Pim en Evert-Jan gingen door met het straal- en spuitbedrijf.

Alles onder 1 dak in Ederveen

Toen de gemeente in 2013 toestemming gaf om het pand in Ederveen uit te breiden, besloten de broers de vestigingen in Ede te sluiten en de focus te verleggen naar de vestiging in Ederveen. Sinds maart 2013 is het bedrijf daarom alleen nog maar actief in Ederveen. Sindsdien zijn alle specialismen onder één dak te vinden. Zo kunnen we sneller en efficiënter werken.