Poedercoaten of coaten

Ontlakken, spuiten, stralen en poedercoaten: bij Evers Straal- en Spuitbedrijf bieden we het aan! Eén van onze specialismen is het poedercoaten en coaten.

Poedercoaten is een manier van het aanbrengen van een verflaag. We maken daarbij gebruik van positief geladen poederlak en een negatief geladen werkstuk. Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces. Wat dat wil zeggen? Door de positieve en negatieve lading ‘kleeft’ de poederlak aan het werkstuk. Bij Evers Straal- en Spuitbedrijf coaten we zowel klein constructiewerk als complete hekwerken.

Wilt u iets laten poedercoaten?

Bel direct naar de poedercoatmannen Jarom 06 36228944 of Evan 06 13351644.

Milieuvriendelijk poedercoaten

Poedercoaten heeft een aantal grote voordelen. Wij vinden het belangrijk om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Poedercoaten is vanuit een duurzaam oogpunt dan ook een goede methode, omdat er bijna geen vluchtige oplosmiddelen worden gebruikt én wij het overgebleven poeder opnieuw kunnen gebruiken. Dit betekent dat er weinig chemisch afval wordt geproduceerd.

Een stevige coatinglaag

Voor sommige doeleinden is het wenselijk om een dikke laat coating aan te brengen. Denk aan gebruiksartikelen die buiten staan en veel te verduren hebben. Een stevige laklaag biedt dan extra bescherming. Zoals het poedercoaten van velgen. Het is lastiger om een dunne laklaag aan te brengen. De afmeting van het poeder en de glastemperatuur van het poeder vragen om een minimale dikte van ongeveer 50 micrometer (μm) van de poedercoating.

Het proces van poedercoaten

Hoe poedercoaten werkt? Simpel. We zorgen eerst voor een goede voorbehandeling. Stralen en poedercoaten horen bij elkaar! Net als schooperen en poedercoaten. Deze behandeling maakt het materiaal vrij van oude laklagen, vuil en roestige plekken. Vervolgens brengen we de poedercoating aan. In een oven smelten we de poederlak – dat heet uitmoffelen – waardoor er een egale verflaag achterblijft.