Poedercoaten of coaten

Wij zijn een totaalaanbieder wat betreft stralen en spuitwerk. Eén van onze specialismen is het poedercoaten en coaten.

Poedercoaten is manier van het aanbrengen van een verflaag. Hierbij maken we gebruik van positief geladen poederlak en een negatief geladen werkstuk. In een oven smelten we de poederlak (uitmoffelen) waardoor er een mooie egale verflaag achterblijft. Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces. Door de positieve en negatieve lading ‘kleeft’ de poederlak aan het werkstuk. Bij Evers Straal- en Spuitbedrijf kunnen we u helpen met het coaten van zowel klein constructiewerk als complete hekwerken.

Wilt u iets laten poedercoaten?

Vraag een offerte aan, neem contact met ons op, of bel direct naar 0318-571145.

Poedercoaten, nagenoeg geen oplosmiddelen

Poedercoaten heeft een aantal grote voordelen. Wij vinden het belangrijk om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Poedercoaten is vanuit milieuvriendelijk oogpunt dan ook een goede methode, omdat er bijna geen vluchtige oplosmiddelen worden gebruikt én wij het overgebleven poeder opnieuw kunnen bruiken. Dit betekent dat er weinig chemisch afval wordt geproduceerd.

Dikke lagen coating zijn eenvoudig aan te brengen

Voor sommige doeleinden is het wenselijk om een dikke coating aan te brengen. Denk aan gebruiksartikelen, zoals velgen, die buiten staan en veel te verduren hebben. Een stevige laklaag biedt dan extra bescherming. Het is lastiger om een dunne laklaag aan te brengen. De afmeting van het poeder en de glastemperatuur van het poeder vragen om een minimale dikte van ongeveer 50 micrometer (μm) van de poedercoating.

Wat kun je coaten?

U kunt bijna alles laten coaten. Van zwaar constructiewerk en machinedelen tot kleine kunstobjecten. Van tanks tot velgen of oldtimer onderdelen, het maakt ons niet uit. Ook de kleur waarin u het werk wilt zien is volledig vrij te bepalen. U kiest een RAL kleur en wij zorgen dat u het mooi en strak gecoat terugkrijgt. Stralen en poedercoaten hebben wij onder één dak, want ook de voorbehandeling zoals gritstralen of ontlakken kunnen voor u uitvoeren.