Zandstralen, om hout en metaal te reinigen

Vroeger werd er veel gewerkt met écht zand om houten, metalen, aluminium of polyester objecten te reinigen. De term zandstralen is daarom hier vanaf geleid. Maar het ‘echte’ zandstralen met zand mag niet meer in Nederland, vanwege de gezondheidsrisico’s voor het personeel. Voorheen kwam er namelijk een gevaarlijke kwartstof vrij, waarbij silicosegevaar kan ontstaan. Daarom maken wij gebruik van korund (aluminium oxide) om te zandstralen.

Wilt u een houten, metalen, aluminium of polyester object grondig reinigen? Of het nu gaat om een vrachtwagen, een container of een compleet jacht: stralen is een goede techniek. Ook als het gaat om kleine onderdelen passen we bij Straalbedrijf Evers het stralen veelvuldig toe. Het grote voordeel van stralen is dat het straalpatroon minder grof is. Het grit is een uitermate fijn straalmiddel.

Zandstralen is niet alleen geschikt voor het verwijderen van oude verf-, lak- en coatinglagen. Door een nieuwe laklaag te zandstralen, wordt deze opgeruwd en hecht de volgende laag beter. Hierbij kunnen we gebruik maken van verschillende korrelgroottes.

Wilt u iets laten zandstralen?

Vraag een offerte aan. Meer weten over de mogelijkheden? Bel 0318-571145.

Royale werkplaats

Omdat we bij Straalbedrijf Evers over een royale werkplaats beschikken, kunnen we alle denkbare objecten en voertuigen zandstralen. Wilt u meer weten over het zandstralen, het korund dat we bij het stralen gebruiken of de mogelijkheden voor uw object? Neem dan contact op!