Thermisch ontlakken met een pyrolyse oven

Thermisch ontlakken wordt gebruikt om coatings te verwijderen van metaal. In dit proces wordt materiaal ontleed door het te verhitten zonder dat er zuurstof bij kan komen, ook wel pyrolyse of droge destillatie genoemd. Dankzij pyrolyse zijn de metalen delen weer schoon zodat ze gereed zijn voor nabewerking zoals spuiten of poedercoaten. Een groot voordeel van thermisch ontlakken is het feit dat ook oude tectyllagen en antidreunplaten verbranden. Deze zijn zeer lastig te verwijderen met andere methodes.

Wilt u iets thermisch laten ontlakken?

Vraag een offerte aan. Meer weten over de mogelijkheden? Bel 0318-571145.

Pyrolyse ovens

Thermisch ontlakken vindt plaats in pyrolyse ovens. Deze reinigingsovens ontbindt organische materialen rond een temperatuur van 450 °C, zonder dat er open vuur bij komt kijken. De gassen uit deze oven gaan vervolgens naar de naverbrander waar ze op een temperatuur van 850°C volledig worden verbrand.

Met thermisch ontlakken kunnen alle verfpoedercoating-, olie-, vuil- en plasticresten verwijderd worden zonder de metalen onderdelen te beschadigen.

Nabehandeling

Na het thermisch ontlakken in de pyrolyse ovens zijn de materialen nog niet klaar om opnieuw gelakt te worden. Daarvoor moet het eerst gestraald worden, dat kan door gritstralen of door glasparelstralen. Glasparelstralen is het meest geschikt voor non-ferrometalen.