Schooperen

Schooperen, schoperen of scoperen, drie woorden voor één anti-corrosiebewerking. Evers Straalbedrijf is specialist in het schooperen van klein materieel tot groot materieel als vrachtwagens, trailers of hoogwerkers. Alles van staal krijgt op den duur te maken met roestvorming en moet dus goed behandeld en beschermd worden. Wanneer wij uw metalen voorwerpen schoperen, of metalliseren, voorzien wij het van een corrosiebestendige laag die het staal beschermt. Hierdoor krijgt uw object een langere levensduur.

Beschermen tegen roest

Bij schoperen smelten wij een draad van zink en aluminium in een vlam. Dit vloeibare metaal wordt neergeslagen op de oppervlakte van het product. Deze laag heeft een zeer grote dichtheid. Daardoor sluiten we het onderliggende staal af van de buitenlucht. Zo is het optimaal beschermd tegen roest. Deze techniek van schoperen is vernoemd naar zijn uitvinder, de Zwitserse heer Schoop.

Thermisch verzinken of schooperen?

Materialen die bij thermisch verzinken vervormen kunt u beter laten schooperen. Het kan ook zijn dat thermisch verzinken en coaten niet aan uw wensen voldoet, bijvoorbeeld als het gaat om sierhekwerk of plaatwerk. Dat kan zijn om zowel praktisch als visuele redenen.

Corrosiebestendige totaaloplossing

Met schooperen voorzien we staal van een corrosiebestendige laag. Maar voordat we een object kunnen schooperen, moet dit eerst gestraald zijn. Wij bieden u daarom een totaaloplossing: stralen, schooperen en spuiten.

Bescherm uw voertuig of vaartuig tegen roest, kies voor een duurzame bescherming van uw carrosserie of chassis. Conserveer uw grondverzetmachine, hoogwerker of ponton en voorkom corrosie. Woont u in de kustgebieden? Dan is het aan te raden uw hekwerken, die in weer en wind buiten staan, goed te laten behandelen.

Wat kost zo’n behandeling?

Wilt u weten wat de prijs is voor het schooperen van uw materialen en producten? Neem dan eens contact met ons op. We horen graag uw wensen, en maken dan altijd een prijs op maat. Elk product en elk project is uniek, dus we maken graag een passende offerte voor u. Ga naar onze offerte pagina en vul het aanvraagformulier in. U ontvangt dan z.s.m. een offerte van ons!