Schooperen

Drie woorden voor één anti-corrosiebewerking. Evers Straalbedrijf is specialist in het schooperen van klein materieel tot groot materieel als vrachtwagens, trailers of hoogwerkers. Alles van staal krijgt op den duur te maken met roestvorming, laat het daarom schooperen. Door iets te schooperen (ook wel metalliseren genoemd) wordt het voorzien van een corrosiebestendige laag die het staal beschermt. Hierdoor krijgt een object een langere levensduur.

Schooperen tegen roest

Bij schooperen wordt een draad van zink en aluminium in een vlam gesmolten. Dit vloeibare metaal wordt neergeslagen op de oppervlakte van het product. Deze laag heeft een zeer grote dichtheid, waardoor het onderliggende staal wordt afgesloten van de buitenlucht. Daardoor is het optimaal beschermd tegen roest. Deze techniek is vernoemd naar zijn uitvinder, de Zwitserse heer Schoop.

Thermisch verzinken of schooperen?

Materialen die bij thermisch verzinken vervormen kunt u beter laten schooperen. Het kan ook zijn dat thermisch verzinken en coaten niet aan uw wensen voldoet, bijvoorbeeld als het gaat om sierhekwerk of plaatwerk. Dat kan zijn om zowel praktisch als visuele redenen.

Schooperen als totaaloplossing

Met schooperen wordt staal voorzien van een corrosiebestendige laag. Maar voordat we een object kunnen schooperen, moet dit eerst gestraald zijn. Wij bieden u daarom een totaaloplossing: stralen, schooperen en spuiten.

Bescherm uw voertuig of vaartuig tegen roest, kies voor een duurzame bescherming van uw carrosserie of chassis. Conserveer uw grondverzetmachine, hoogwerker of ponton. Laat het schooperen en voorkom corrosie. Woont u in de kustgebieden? Dan is het aan te raden uw hekwerken, die in weer en wind buiten staan, te schooperen als voorbehandeling.