Glasparelstralen

Glasparelstralen reinigt uw non-ferro producten grondig. Met glazen korrels bekogelen we oppervlakken van een zacht materiaal, zoals aluminium of brons (non-ferrometalen). Daardoor verstevigt het oppervlak. Het is ook mogelijk om het oppervlak te reinigen en opruwen, dan gebruiken we gebroken glaskorrels. Dat lijkt op gritstralen.

Wilt u iets laten glasparelstralen?

Vraag een offerte aan. Meer weten over de mogelijkheden? Bel 0318-571145.

Non-ferrometalen stralen met glas

Glasparelstralen is het meest geschikt voor het stralen van non-ferrometalen. Dat zijn metalen die geen ijzer bevatten, of in elk geval legeringen waarin ijzer niet het hoofdbestandsdeel is. Het gaat om metalen als aluminium, brons, koper, lood, messing en zink. Non-ferrometalen worden veel gebruikt in lichtgewichtsconstructies zoals vliegtuigen of sommige boten. Een voordeel van non-ferro is de eigenschap dat het geen roestwerende behandeling nodig heeft. Na het stralen kunnen we uw non-ferro product ook  aflakken, dat doen we graag voor u.

Kosten van stralen

Stralen kost in vergelijking met ontlakken ongeveer evenveel. Het grote verschil zit niet in de kosten van het stralen of ontlakken, maar in de te behandelen materialen. Voor ieder werkstuk is een optimale manier van kaal maken. We geven u graag een gepast advies en een offerte op maat voor uw werk.