Glasparelstralen

Glasparelstralen reinigt uw non-ferro producten grondig. Evers Straalbedrijf is dé specialist voor glasparelstralen en andere behandelingen.

Tijdends het glasparelstralen bekogelen we oppervlakken met kleine glazen kogels. Deze methode is geschikt voor het behandelen van zacht materialen, zoals aluminium of brons.  Dat zijn zogenaamde ‘non-ferrometalen’. Door het glas parel stralen verstevigt het oppervlak. Het is ook mogelijk om op deze manier het oppervlak te reinigen en op te ruwen. Dat lijkt op gritstralen, en daarvoor gebruiken we dan gebroken glaskorrels.

Wilt u iets laten glasparelstralen?

Vraag een offerte aan. Meer weten over de mogelijkheden? Bel 0318-571145.

Non-ferrometalen stralen met glas

Glasparelstralen is het meest geschikt voor het stralen van non-ferrometalen. Dat zijn metalen die geen ijzer bevatten, of in elk geval legeringen waarin ijzer niet het hoofdbestandsdeel is. Het gaat dan om metalen als aluminium, brons, koper, lood, messing en zink. Non-ferrometalen worden veel gebruikt in lichtgewichtsconstructies, zoals vliegtuigen of sommige boten. Een voordeel van non-ferro is de eigenschap dat het geen roestwerende behandeling nodig heeft. Na het glasparel stralen kunnen we uw non-ferro product ook aflakken. Zo houden we alles onder één dak.

Kosten van glas parelstralen

Stralen kost ongeveer evenveel als ontlakken. Het grote verschil zit niet in de kosten van het stralen of ontlakken, maar in de te behandelen materialen. Voor ieder werkstuk is een optimale manier van kaal maken. Daarom geven we u graag een gepast advies en een offerte op maat voor uw werk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.