• Wij zijn gespecialiseerd in het stralen van metaal objecten

Metaal (staal en ijzer) stralen

Straalbedrijf Evers kan al uw metaal gritstralen of glasparelstralen. Staal of ijzer, aluminium of koper, vanuit onze kennis en ervaring verzorgen wij de passende oppervlaktebehandeling bij elke metaalsoort. Want het kan nogal een verschil maken hoe bepaalde metalen behandeld worden.

In onze ruime werkplaats kunnen wij allerlei soort objecten van metaal behandelen. Denk aan hekwerken, jachten, trailers, containers, mobiele kranen, hoogwerkers, vrachtwagens en oldtimers. Mocht het zo zijn dat uw product niet verplaatsbaar is, dan kunnen we het ook op locatie komen stralen met onze mobiele straalapparatuur.

Metaal thermisch ontlakken

Met thermisch ontlakken kunnen we alle coatings, vuil en andere resten van een object verwijderen, zonder de metalen onderdelen te beschadigen. Dit vindt plaats in pyrolyse ovens. Deze speciale reinigingsovens ontbinden organische stoffen bij een temperatuur rond 450 °C, zonder dat er open vuur bij komt kijken.

Ferro of non-ferro

In de metaalhandel wordt onderscheid gemaakt tussen ferrometalen en non-ferrometalen. IJzer en alle legeringen op basis van ijzer worden ferrometalen genoemd. Legeringen zijn mengsels van metalen, waardoor eigenschappen zoals hardheid wordt toegevoegd. Alle overige metalen, zoals aluminium, goud en koper, worden non-ferrometalen genoemd. Voor ieder type metaal kunt u kiezen uit een aantal behandelingen, we geven u graag advies.

Ijzer of staal

In de volksmond wordt de term ijzer vaak gebruikt voor materiaal dat eigenlijk van staal is. Staal is een legering die bestaat uit ijzer en koolstof. Er zijn veel verschillende legeringen met deze twee elementen, meestal ook met andere bestanddelen, er bestaan dan ook zeer veel soorten staal.

Ferro of non-ferro, ijzer of staal, als het metaal is kunnen wij het voor u behandelen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wilt u producten van metaal laten stralen?

Neem dan contact op via 0318-571145 of vraag een vrijblijvende offerte aan. Heeft u een korte vraag dan kunt u hieronder ook een bericht achterlaten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.