Ontlakken van staal

U kunt bij ons ook terecht voor het ontlakken van uw stalen objecten. Dit deden wij in het verleden door middel van chemisch ontlakken. Dit doen wij echter niet meer, vanwege gezondheidsrisico’s van ons personeel. Wij kiezen er dan liever voor thermisch ontlakken, glasparel stalen of stralen.

Chemisch ontlakken

Bij chemisch ontlakken wordt uw product ondergedompeld in een bad met chemicaliën, waardoor de laklaag wordt verwijderd. Afhankelijk van de chemicaliën en de samenstelling van de coating duurt dit 1 tot 48 uur. Een groot voordeel van chemisch ontlakken was dat het staal ontdaan werd van de laklaag zonder dat de zinklaag aangetast wordt. In sommige gevallen worden details nog gestraald als nabehandeling voor een perfecte afwerking.

Chemisch ontlakken werd vooral toegepast op aluminium, verzinkt staal en RVS. Het was bijzonder geschikt voor tuinmeubilair, sierhekwerk, motor- of bromfietsonderdelen. Of voor dun plaatwerk, bijvoorbeeld dat van oldtimers. Door de combinatie van chemie, temperatuur en tijd wordt grondig op de coating en het vuil ingewerkt, zonder dat het metaal of de zinklaag beschadigt.

Afwerking van ontlakt staal

Ontlakt staal kan vervolgens kan het naar wens worden afgewerkt, zo kunnen we het object bijvoorbeeld spuiten of schilderen. Ook daarvoor kunt u bij Straalbedrijf Evers terecht.

Wilt u objecten laten ontlakken?

Neem contact met ons op of bel ons direct 0318-571145.