Stralen en spuiten van autovelgen!

Wilt u uw autovelgen laten stralen en spuiten? Wilt u de velgen van een gebruikte auto weer als nieuw maken? Wilt u een occasion kopen of verkopen met autovelgen die er stralend uitzien? Welkom bij Straalbedrijf Evers in Ederveen (Gelderland). Wij weten hoe we van gebruikte velgen weer glimmende wielen maken, zo goed als nieuw! Als straalbedrijf en spuitbedrijf hebben we veel ervaring met het stralen en spuiten van voertuigen en voertuigonderdelen. Van vrachtwagens en oldtimers tot brommers en trailers.

Stralen en spuiten, velgen weer als nieuw

Voor uw autovelgen hebben we een speciale behandeling. Eerst gaan we de velgen ontlakken en grondig kaal maken. Dat doen we door ze te glasparelen. Dat is een techniek, bedoeld voor de fijne afwerking van oppervlakten. Een techniek waarbij we stralen met kleine bolletjes glas. Zo ontdoen we de velgen van hun oorspronkelijke laklaag. Stoeprandschade en andere deukjes herstellen we. Als de velg weer mooi strak is, kunnen we deze spuiten. Stalen velgen schooperen we na het stralen en vóór het spuiten. Dat is een behandeling, ook wel vlamverzinken genoemd, om roestvorming te voorkomen.

Velgenzilver, chroom of een kleur naar keuze

Daarna kunnen we de velgen poedercoaten of spuiten. Het meest gangbaar is lak in de kleur ‘velgenzilver’, maar in principe is alles mogelijk (denk bijvoorbeeld ook aan chroom). Na het spuiten brengen we een laag blanke lak aan. Blanke lak geeft uw autovelgen na het stralen en spuiten blijvend extra glans. Bovendien hecht het vuil minder goed op de velg, waardoor u deze gemakkelijker kunt reinigen. Lees meer over Straalbedrijf Evers en neem contact op om uw autovelgen te laten stralen en spuiten!